Hyposyntesterapi

Vad är hyposyntes?

Hyposyntes är en samtalsterapeutisk metod som Samya Thornell (se www.loveit.se) har utvecklat.Begreppet ”hypo” står för ”det undermedvetna” och ”syntes” innebär att olika metoder för personlig utveckling har använts.Hyposyntes är till för alla som vill förstå sig själv bättre!
  • Kanske har Du erfarit att ett besök hos en samtalsterapeut gick endast åt berättande och redovisande om vad som har hänt i Ditt liv och timmen som Du var inbokad på var hastigt över? Kanske kände Du Dig mera tom och ledsen än upplyft och glad efter ett sådant besök?
  • Kanske har Du genomgått ett program inom KBT (kognitiv beteendeterapi) men känner behov av djupare läkning?
  • Kanske har Du aldrig vågat kontakta någon terapeut alls i tron om att Dina problem i livet är ”för svåra” för att prata med någon om – eller för ”små och betydelselösa” för att alls tas upp med någon utomstående?
Känner Du igen Dig i beskrivningen? Variationer är såklart många.Hur det än är och om den dåliga känslan som hindrar Dig att leva livet fullt ut ändå sitter kvar och skaver, så är det just som hyposyntes kan vara hjälp för Dig!

Såhär går det till

I en lugn miljö utan störningar samtalar vi om det som är aktuellt för Dig. Jag ställer förtydligande frågor till Dig och tillsammans kommer vi fram till det som ska beröras efter att jag hjälpt Dig in i ett meditativt, djupavslappnat tillstånd. 

Du kan känna dig trygg vilka känslor Du än kommer att få uppleva. Det som gäller är, att Dina upplevelser är endast upplevelser och det Du burit med dig är en känsla av händelsen och det är den vi vill komma åt. 

Du är en upplevare och betraktare och inte kvar i de svåra händelserna. 

Du kan på detta sätt få kontakt med Ditt inre, försummade och rädda barnet och känslomässigt ta hand om det. 

Du kanske får upplevelse av att få kontakt med Ditt Ursprung/Källa/Storhet eller hur du än vill namnge det. Jag är öppen och följsam som betraktare av Din Inre värld.

Välkommen hem!

Uppföljning

När Du har kommit i kontakt med kanske de svåraste såren och känslorna, har processen startat, insikterna kan fortsätta komma och det är tryggt att veta att uppföljning sker. 

En till två veckor efter sessionen kommer vi att höras per telefon eller vid en personlig kontakt för genomgång av hur det sedan blev.
Det är vanligt att ha 1-4 sessioner med några veckors mellanrum och behandlingen ges inte på distans.